BRANDWEER DEN DOLDER

brandweer redt kat

03-01-2018 | Bron: Gooi en Eemlander | Foto: Caspar Huurdeman

De brandweer heeft dinsdagavond een kat uit een benarde positie en tevens bijzondere schuilplek bevrijd in Lage Vuursche. Het dier had zich in de schacht van een ondergrondse glascontainer verscholen.

 

Dinsdagochtend werd bij pannenkoekenhuis de Vuursche Boer aan de Dorpsstraat rond 11.00 uur de ondergrondse glascontainer geleegd. De container werd door een vrachtwagen uit de ruim twee meter diepe put getild en geleegd.

 

Bij het legen van de container had de chauffeur niet gezien dat ‘buurkat’ Cheeta in de put was gesprongen. De lege container werd weer teruggezet in de schacht, bovenop kat Cheeta. De kat had alle geluk dat tussen de bodem van de schacht en de container een loze ruimte was.

 

Eigenaresse Jessica (buurvrouw van de Vuursche Boer) had al een groot deel van de dag gezocht naar haar kat. Rond 22.30 uur hoorde Jessica tijdens haar zoektocht gemiauw ergens vandaan komen. Cheeta bleek zich onder de twee meter diepe container te bevinden.

 

Brandweer Den Dolder kwam ter plaatse om de container met handkracht uit de schacht te tillen. Met behulp van een ladder kon Cheeta, na 12 uur onder de glascontainer vast te hebben gezeten, weer herenigd worden met Jessica.


COPYRIGHT BRANDWEER DEN DOLDER