BRANDWEER DEN DOLDER

 

OPEN DAG POST DEN DOLDER

15-05-2018

De brandweer in Den Dolder organiseert op zaterdag 2 juni van 10:00 tot 16:00 uur een open dag. Op deze dag is het mogelijk om te zien en ervaren wat het brandweerwerk inhoudt, maar ook kunnen de brandweerkazerne en brandweerwagens bezichtigd worden.

 

De open dag krijgt een unieke opzet: omdat het niet mogelijk is om alle voertuigen en materialen op één locatie in het dorp te plaatsen, zijn er in Den Dolder vijf locaties waar verschillende activiteiten te beleven zijn. Iedere locatie is tevens een ‘bushalte’ voor de brandweervoertuigen die tijdens de dag door het dorp zullen rijden. Bezoekers van de open dag kunnen voor 2 euro een kaartje kopen, waarmee zij naar de activiteiten gebracht worden. De opbrengst van de kaartverkoop gaat volledig naar het plaatselijke Kinderhospice ZonnaCare.

 

Activiteiten

De brandweer doet veel meer dan branden blussen. Brandweerwerk is veelzijdig en dat is tijdens de open dag te ervaren. Zo is het mogelijk te beleven hoe het is om door rook te lopen, om een auto open te knippen of een boom om te zagen. Ook kunnen bezoekers binnen kijken in de net verbouwde brandweerkazerne, een ritje met de hoogwerker maken of oefenen met reanimeren. In het bos aan de Pleineslaan zijn speciale brandweervoertuigen voor natuurbrandbestrijding te vinden en bij de brandweerkazerne kunt u eten en drinken krijgen. De hele dag geven onze collega’s in het centrum van Den Dolder u ook graag brandveiligheidsadviezen!

 

 

Vrijwillige brandweermannen en -vrouwen

De brandweer in Den Dolder bestaat volledig uit vrijwillige brandweerlieden. Deze vrijwilligers komen bij een melding van huis, werk of andere activiteiten naar de kazerne en rukken vanaf daar uit met de brandweerwagen. De ploeg uit Den Dolder rukt als eerste eenheid uit in Den Dolder, Lage Vuursche en delen van Bosch en Duin, Bilthoven en Soest.

 

Eén van de doelen van de open dag is om inwoners van Den Dolder te laten ervaren dat (brand)veiligheid een gezamenlijk belang is. Nieuwe vrijwilligers zijn onmisbaar en de brandweerpost hoopt door het organiseren van de open dag dan ook nieuwe collega’s te kunnen vinden.

 


COPYRIGHT BRANDWEER DEN DOLDER