BRANDWEER DEN DOLDER

HELP JIJ DE BRANDWEER UIT DE BRAND?

15-09-2017

Je kan er niet omheen: spandoeken, posters en flyers in het dorp, een brief op de deurmat. Alles om de inwoners van Den Dolder duidelijk te maken dat de brandweerpost nieuwe mensen nodig heeft. Mensen die willen helpen om Den Dolder uit de brand te helpen.

 

 Ik hou van de brandweer. Jij ook?

Postcommandant Eric Vos: “De brandweer is een groep hardwerkende collega’s met hart voor de samenleving. Brandweer Den Dolder werkt uitsluitend met vrijwilligers. De post bestaat uit 18 leden. Er is nog plaats voor een paar vrijwilligers. Vooral tijdens kantooruren kunnen we vrijwilligers gebruiken. Veel van onze vrijwilligers wonen in het dorp, maar werken overdag elders. Op dit moment is er geen sprake van onderbezetting omdat we de hulp van buurposten inroepen. Maar hoe sneller we uitrukken, hoe sneller we bij de calamiteit kunnen zijn.”

 

De ideale brandweerman of -vrouw

Brandweermensen zijn afkomstig uit alle lagen van de bevolking. Mensen met verschillende achtergronden die zich betrokken voelen bij de samenleving of hun eigen buurt en die zich daar voor willen inzetten. Naast het blussen van branden, verleent de brandweer ook hulp bij ongevallen, milieucalamiteiten en schade of dreiging door natuurgeweld. Er wordt op je gerekend, door je collega’s en door bewoners. Wanneer je pieper gaat, op verschillende momenten van de dag en nacht, sta je paraat om binnen een paar minuten uit te rukken. Uiteraard staat hier een vergoeding tegenover. Hiervoor neem je mee: een goede conditie en doorzettingsvermogen. Je bent bereid opleidingen te volgen en oefenavonden bij te wonen. Je werkt graag in teamverband, weet van aanpakken en woont en/ of werkt in Den Dolder. Ben je bereid je in te zetten voor de brandweer naast je dagelijkse activiteiten? Dan is de brandweer iets voor jou!

 

Meer dan alleen blussen:

Wil je jouw steentje bijdragen en als vrijwilliger aan de slag? Maar dan wel iets spannends doen, waardoor je wordt uitgedaagd? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Je leert er veel, komt met allerlei mensen in aanraking en kunt daadwerkelijk iets voor anderen betekenen. Dit levert je maatschappelijke waardering op. De intensieve samenwerking met brandweercollega’s levert een groep vrienden op, die voor je door het vuur willen gaan. Bied jij de helpende hand?

 

Bezoek een oefenavond:

Kom voor meer informatie over brandweerpost Den Dolder kijken bij een oefenavond op maandag vanaf 19:30 uur. Meld je hiervoor aan bij de postcommandant: Eric Vos, dendolder@vru.nl. Of kijk op www.vrubrandweer.nl

 


COPYRIGHT BRANDWEER DEN DOLDER