BRANDWEER DEN DOLDER

windstoten zorgen voor schade

18-01-2018

Een -voor het binnenland- uitzonderlijk zware storm leidde gisteren tot duizenden inzetten voor de brandweer in heel Nederland. In de ochtend trok de storm, met windstoten boven de 120 kilometer per uur op het meetstation in De Bilt, over het land. De meldkamer werd overspoeld met telefoontjes van stormschades. Er kwamen zoveel telefoontjes binnen dat werd besloten een NL Alert uit te zenden, met daarin het verzoek alleen 112 te bellen bij zeer spoedeisende situaties.

 

De post Den Dolder werd rond 10 uur gealarmeerd. Tijdens extreme drukte wordt gewerkt met een applicatie op de tablet in ons voertuig, waarin alle openstaande meldingen te zien zijn. Onderweg naar de kazerne merkten onze vrijwilligers echter ook nog een aantal omgevallen bomen op. In zulke situaties is het een kwestie van 'voor de voet op' schade verhelpen. Uiteraard gaan spoedgevallen voor.

 

De ploeg heeft meldingen afgehandeld in Den Dolder, Bosch en Duin, Bilthoven, Lage Vuursche en Soest. In totaal zijn er maar liefst 11 vrijwilligers van onze post vrijwel de hele dag in de weer geweest bij het afhandelen van meldingen: 8 op de post in Den Dolder en drie collega's ondersteunden de tankautospuiten op de post Zeist. Een indrukwekkende en bijzondere dag, waarbij wij uiteraard de mensen die schade hebben door deze storm veel sterkte willen wensen.

 

Overzicht meldingen (17):

Dolderseweg - N238 Den Dolder

Pleineslaan Den Dolder

Pleineslaan 84 Den Dolder

Hoge Vuurscheweg Lage Vuursche

Baarnseweg 37 Bosch en Duin

Baarnseweg / Vossenlaan Bosch en Duin

Taveernelaan Bosch en Duin

Baarnseweg 32 Bosch en Duin

Baarnseweg 29 Bosch en Duin

Biltseweg 16 Bosch en Duin

Dolderseweg - N238 Den Dolder

Dolderseweg 173 Den Dolder

Wagnerlaan 32 Bilthoven

Diepenbrocklaan 19 Bilthoven

Biltseweg - N234 Soest

Hoge Vuurscheweg 3 Lage Vuursche

Dolderseweg 171 Den Dolder

 


COPYRIGHT BRANDWEER DEN DOLDER