BRANDWEER DEN DOLDER

verkoop tankautospuit (1 APRIL)

31-03-2018

De afgelopen maanden hebben wij u steeds op de hoogte gehouden van de voortgang van de verbouwing op de brandweerkazerne in Den Dolder. De kazerne wordt opgeknapt om weer aan alle (arbo-)eisen te kunnen voldoen. In de updates van de afgelopen periode zag u dat onder andere een nieuwe trap, andere indeling van de kleedruimte en uitgebreider sanitair zijn aangelegd.

 

Helaas zijn door verschillende omstandigheden de bouwkosten hoger uitgevallen dan gepland. Het beschikbare budget wordt overschreden en dus bleek het noodzakelijk om extra geld beschikbaar te krijgen om de verbouwing af te maken. Om die reden staat sinds afgelopen week de tankautospuit van de post Den Dolder te koop.

 

De brandweer in Den Dolder kan overigens gewoon blijven uitrukken: de Veiligheidsregio Utrecht heeft namelijk een groot aantal nieuwe tankautospuiten besteld die op de verschillende brandweerkazernes gestationeerd worden. Eén van die nieuwe tankautospuiten komt nu, eerder dan gepland, naar de post in Den Dolder en zal daar na een kort opleidingstraject op de uitruk komen te staan.

 

Het verkopen van brandweervoertuigen om de bouwkosten rond te krijgen is een uitzonderlijk fenomeen, vertelt ook projectleider van de verbouwing Hans Hagoort: “Normaal gesproken hoeven we deze maatregelen niet te nemen. Er is vaak nog een aanvullend potje met geld beschikbaar om financiële tegenvallers op te vangen.” Die reserves waren binnen dit project niet beschikbaar, legt Hagoort uit: “Omdat er toch op korte termijn nieuwe brandweervoertuigen worden geleverd, bleek de verkoop van de tankautospuit een goede oplossing te zijn.”

 

Op de brandweerpost in Den Dolder wordt met gemengde gevoelens gereageerd: “We hebben de huidige tankautospuit sinds 2004 in ons bezit en er inmiddels duizenden uitrukken mee gehad”, vertelt één van de vrijwilligers. “Het is nogal wat om dan op korte termijn het voertuig te moeten verkopen om de bouwkosten te kunnen compenseren.” Maar toch klinken er ook positieve geluiden: zo beschikt de nieuwe tankautospuit over veel moderne apparatuur en gereedschappen en kan de verbouwing op deze manier toch afgerond worden.

 

 


COPYRIGHT BRANDWEER DEN DOLDER